Håndlaget bord av betong og låveplank

Knalltøft bord i låveplank og betong

Jeg har to tøffe salongbord fra Bohus som jeg er veldig glad i og som jeg kjøpte for et par år siden. det viser seg imidlertid at de er ganske upraktiske da det er mange sprekker i bordplaten og de er vanskelig å holde rene. Så fikk jeg ideen om å lage meg et eget bord, gjerne i samme røffe stilen men mer praktisk.

Salongbord fra Bohus

Jeg jobbet en god stund med skisser og ideer å tok utgangspunkt i målene på dette bordet, dvs 80 x 80 cm i diameter og 50 cm høyt. Jeg liker grovt treverk, men ønsket også å bruke betong som gir røffe kontraster.

Ferdigstilling

Her ser dere et utsnitt av bordet før det er beiset. Jeg fikk tak i låveplank fra en låvebru, anno 1939, som gir en herlig patina og struktur i bordplaten. Det er ekstra moro når en kan få til gjenbruk med så godt resultat. Jeg fikk felt inn 50 x 50 cm med betong som er lakkert på toppen for å beskytte mot vannsøl osv.

3

Valg av beis

Det tok litt tid å finne en beisfarge som jeg følte fungerte mot betongen for den er jo ganske så grå. Jeg fikk laget mange prøver før jeg fant den ideelle gråtonen. ”Værbitt tre” heter denne og jeg synes den fungerer fint mot betongen samtidig som den beholder mye av den lune trefargen i låveplanken.

Ferdig resultat

Rustikt salongbord av låveplank - Koselige Hjem

Voila! Sånn ble bordet ferdig beiset. Tøft ikke sant? Med betongfelt i midten kan du faktisk sette både kubbelys og en varm ildfast form direkte på bordet når du ønsker servere et hyggelig måltid. Jeg har kalt dette bordet ”Skarven” etter en fjelltopp jeg ser fra hytta mi og som jeg håper å kunne komme på toppen av en gang. Liker du dette bordet kan det bestilles i flere beisfarger og størrelser, så ta kontakt om du er interessert!

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *