Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Egenmalede bilder setter prikken på i’en i interiøret

Her får du et lite lynkurs i hvordan du kan lage ditt eget maleri med bildecollage com teknikk. Finn et bilde som inspirerer deg, slipp kreativiteten løs og kos deg!

1: Velge farger:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Det gjelder å finne et bilde som inspirerer deg og som du har lyst å jobbe med for å lage et unikt maleri. Jeg liker Audrey Hepburn og fant et nydelig bilde i sort/hvitt som jeg skrev ut. Riv gjerne rundt kanten av bildet så får du en mykere overgang mellom bildet og lerretet. Pasteller er lekkert mot sort/hvitt og jeg plukket ut isblå og turkis som bakgrunn for bildet.

2: Grunning:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Ønsker du struktur i bildet kan du legge på lettsparkel. Jeg tok et gammelt lerret som jeg malte over med hvit akrylmaling. Du må ha to strøk som regel for å dekke alt. Akrylmaling finner du enten på en kunstbutikk, Panduro eller på Europris f.eks. For å få dybde og en fin «innramming» av bildet jobbet jeg inn sort i nedkant av bildet samt litt rundt selve bildet. Du kan bruke en skrubbesvamp, billig og lett å jobbe med. Ofte bruker jeg også den mørkeste fargen i bildet for å lage «ramme» rundt motivet. Siden bildet var i sort/hvitt var det naturlig å bruke sort rundt hele kanten på lerretet. Så kan du legge inn farger som bakgrunn, her isblått og lys turkis. Bruk gjerne farger du liker godt, da er det morsommere og resultatet blir gjerne bedre! Legg på farger på «3 punkter» der du mener det passer så kan du jobbe fargen utover med vann, bruk sprayflaske. Synes du det blir for mye et sted, tørk opp med tørkepapir. Dette er en del av den kreative prosessen så det er vanskelig å beskrive detaljert hvordan du skal gjøre det. Bare prøv deg fram og ha det gøy!

3. Lime inn: 

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

For å lime inn bildet ditt bruker du «Golden Gel Medium(Soft Gel). Det kan du skaffe på en kunstbutikk. Du legger dette på selve lerretet på det området du ønsker legge inn bildet, ca 2 milimeter tykkelse. Jobb det utover med en sparkel for å få det jevnt utover. Så legger du bildet/motivet ned mot lerretet og glatter ut så godt du kan. Det må tørke ca ett døgn, eller du kan bruke hårføner om du er utålmodig. Overflaten må ha romtemperatur, dvs ikke være «kald» for da er det ikke tørt.

4.Fukte bildet:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Når du er sikker på at geleen har tørket i motivet kan du fukte bildet med en sprayflaske slik at baksiden løsner. Det skal være godt fuktet til baksiden av papiret løsner lett.

5. Få frem motivet:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Jobb forsikig med å få frem motivet med en skrubbesvamp eller «rull» det av med fingrene. Du skal altså forsiktig fjerne den hvite «baksiden» av papiret slik at kun trykket av motivet vises. Du må jobbe med det til det ikke er grått, men trykket(sort/hvitt), vises godt. Bildet vil komme fram sakte men sikkert. Hvis du ønsker mykere overgang mellom bildet og lerretet kan du legge over farge(jeg har brukt sort), slik at bildet «glir» inn i lerretet.

6. Resultat:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Hvis dere ser på det forrige bildet følte jeg at motivet ble litt for «grått» og svakt. Derfor prøvde jeg en annen teknikk  hvor jeg limte bildet rett inn og påførte geleen rett på bildet. Da ble trykket mye sterkere og fungerte bedre med fargene jeg valgte. Utfordringen er at bildet kan bli litt «rynkete» og det ble det faktisk her som dere ser på det ferdige resultatet. Legger derfor ved et bilde til med samme teknikk hvor resulatet ble litt bedre. Du får vurdere hvilken teknikk du ønsker bruke avhengig av hvor sterkt du ønsker at motivet/bildet skal vises.

Her er et annet bilde laget med samme teknikk:

Akrylmaleri med printet motiv til interiør og boligstyling

Håper dette har vært nyttig og inspirerende! Lykke til!

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *